Smæk for spareskillingen...

4.0
Der er dømt action for alle pengene i den uundgåelige efterfølger til Stephen Norringtons bragende gyseraction-succes, " Blade - The Daywalker " fra 1998.

Ideen er stort set den samme. Blade ( igen fortolket af vores alle sammens Wesley Snipes, der endnu en gang viser sine middelmådige evner indenfor skuespiller-branchen ) hader stadigvæk vampyrer og alt dens væson. Men da en ny mutatation manifesterer sig i dagligdagen og truer hele verdens eksistens, så bliver der brug for både Blade, den genoplivede Whistler ( Kris Kristofferson, som nok har manglet pengene ), og den nye lærling Scud ( Boondock Saints´ Norman Reedus ) - og dertil en lille bande af lede vampyrkrigere, anført af den altid seværdige Ron Pearlman.

Action er der, ligesom tilfældet var i 1'eren, masser af, og kampscenerne er hektiske og veltilrettelagt. Special Effects-afdelingen af filmen fungerer ligeledes fint, især i form af de nye mutationers deling af ansigtet. Skuespilleret er som sagt på Wesley Snipes-niveau, og dette er ikke ment som et kompliment. Instruktøren, mexicaneren, Gulliermo del Toro, der debuterede i USA med den jævnt underholdende " Mimic " formår således at skabe en regulær actionfilm som gør det som den skal.. underholde. Gyserdelen er dog ikke sær så fremtrædende i den anden Blade-film, som det var tilfældet med den første. Den aldrende ledervampyr, Eli Damaskinos, som lokker Blade til opgaven med at udryde disse nye vampyrtyper, giver filmen det eneste rigtigste vampyriske, troværdige indhold, og det hiver filmen lidt op. Men dertil skal siges at Blade-figuren jo er skabt på en tegneserie fra Marvel Comics, og derfor virker filmen også lidt tegneserieagtigt i form af de seværdige vampyrkrigere med hver deres egenskaber. Dette anser jeg også som et plus.

Konklusionen må være en ret underholdende actionfilm for personen som elsker disse, hvorimod andre ikke vil opnå den helt store tilfredstillelse. Selv savner jeg en type som Stephen Dorff som virkelig styrede den første film med et jerngreb. Ham kunne man virkelig hade..
Blade 2