Sikke en gang pladder

2.0
Michael Bay demonstrerer hér for første gang i stor stil, at han ikke har begreb skabt om at lave sine film hverken realistiske eller menneskeligt troværdige.
Der er tale om en parade af klichéer og utroværdigt skuespil, der tenderer det komiske, hvilket (desværre) for filmen nok ikke har været helt tilsigtet! Tag f.eks. indespærrings-dialogen mellem Connery og Cage på Alcatraz, hvor Cage ligger på ryggen og råber "Shame on them!" Specielt Cage overspiller helt vildt, men det har måske også været vanskeligt at forholde sig til rollen og replikkerne for dén karrikatur af en biokemiker, han skal forestille at være?

Mod slutningen løber det så helt af sporet for instruktøren Bay, som endnu engang bliver nødt til at lade "de onde" opføre sig fuldstændig psykotisk stupidt for at løse situationen. Men på den anden side er hele forklaringen på, hvordan den vrede oberst nogensinde er kommet i besiddelse af de massedræbende gas-kapsler også helt ude i hampen. Og hvorfor i alverden skulle han vælge at forskanse sig på Alcatraz? I det hele taget hans motiv for at hævne sig på dén måde fuldstændigt ubegrundet.

Michael Bay har vistnok en fortid som musikvideo-mager hos MTV i USA. Men som "rigtig" instruktør er han en håbløs amatør, der ganske enkelt ikke er i stand til at fortælle en sammenhængende og troværdig historie.

Jeg giver to stjerner til "The Rock". Men dét skyldes kun, at jeg sammenligner med hans efterfølgende film "Armageddon" og "Pearl Harbor". Disse to film er ikke blot tåbelige og uoriginale, de er også decideret kvalmende, fordi de svælger i en besynderlig form for hensynsløs patriotisme og ubegribelig politisk USA-propagandisme, som får 80ernes Reagan-venlige film til at blegne.

HVEM bevilger de gigantiske midler til dén mands filmprojekter?
The Rock