Fremgangende film

Det er nok en svær film at se så mange år efter på video, for de yngre årgange. Da man så den i 80'erne var man fri for at bedømme effekerne efter nutidens forventninger.
TERMINATOR er en fantastisk sort film, der læner sig op af en glimrende handling, der i 80'erne var endnu mere nærværende: Den Kolde Krig var stadig varm! Filmen glimrer ved sit fravær af sødsuppe, og ved at ære deprimerende sort fra start til slut. Der er ingen happy end, ter

Og filmens sorte slutning, der virkelig gav stof til eftertanke dengang er stadig lige aktuel og nødvendig. I dag er der vel ingen af os, der tør vædde med at VI dør gamle og glade i vores seng? Man kan komme i centrum næste gang den 11/9, på bali, når en galning slipper en bakteriologisk bombe løs et sted eller når a-våben udløses af den ene eller anden galning, eller måske bliver vi presset sammen på Bornholm alle sammen når havene stiger pga global opvarmning? Vores fremtid er også sort, som den var i 1984, og vi mangler sorte film som denne i vor tid også. Matrix var tæt på - men for langt ude.

Jeg husker tydeligt fornemmelsen der sad i baghovedet efter denne film. Film med åben slutnining eller med en sort slutning som her giver det bedste udbytte; man tvinges som regel til at tænke over livet og verden, og det er ved at være et sælsyn med alt det Hollywoodjuks der er på banen. Hvem sagde Minority Report? :-\",6"
Terminator