Endnu en film ødelagt af Sven

5.0
Jeg må give Kav ret. Det er totalt pinligt at en film af en sådan standard overhovedet tænker på at bruge en "skuespiller" - hvis man da kan kalde ham det - som Sven Ole Thorsen. Han har allerede ødelagt en ellers glimrende film - Gladiator - med sin totale mangel på sprogøre - og det siger ikke så lidt, når man tænker på, at han kun havde en eneste replik! Han kan ikke udtale selv de simpleste ord på engelsk, så det kan da ikke undre nogen, at det går helt galt, når han skal tale tysk. Jeg undlod at læse teksterne og valgte at lytte til hans replikker. Jeg vil mene at jeg forstår det meste på tysk og jeg fattede ikke en hujende fis af, hvad han sagde. Det var såå pinligt, jeg krummede tæer og skammede mig over, at han er dansker. Det er muligt, at han er god til at spille m. musklerne og at han er ven m. Arnie- men skuespiller: Det bliver han sgu aldrig.

Da jeg er stor fan af Tom Clancy og har læst de fleste af hans bøger, syntes jeg også filmen var sej. Den rammer stemningen i bogen meget godt, men det er klart, at man skal være interesseret i genren - ellers kan den nok virke kedelig. For mig var den totalt spændende, det var længe siden jeg havde læst bogen - desuden har de lavet plottet lidt om. I bogen er det jo arabiske terrorister, der står bag bomben. Men de seneste års begivenheder taget i betragtning var det måske lidt for risky at lave filmen sådan. Men igen, hvis man ikke er totalt fan af Tom Clancy skal man nok følge lidt med, da den ellers måske virker kedelig.

Igen vil jeg sige: Det er lidt træls at først Alec Baldwin, så Harrison Ford (2 gange) og nu Ben Affleck spiller Jack Ryan. Utroligt som han skifter udseende. Det er nok svært for ikke-fans at se, at filmene følger hinanden - også sært, som han skifter udseende og alder, ham Jack Ryan. Prøv at tænk på, hvis Darth Vader så forskellig ud i Star Wars filmene!!! Hvor ville vi så være?

Men filmen kan klart anbefales for folk m. hang til politiske/spion thrillere!
The Sum of all Fears