Slidt Fortsættelse

2.0
Min kæreste ringede mig op i lørdags kl. 19:30 fra arbejdet. Hun havde lige fået 2 fri-billetter og var ivrig om at komme i biografen (Bio City Herning), jeg kunne slevfølgelig ikke sige nej da jeg faktisk også havde en trang til at komme i biffen igen. Hun er ikke den store tilhænger af gyserfilm men jeg fik hende overtalt til at bestille 2 pladser til Halloween: Resurrection. Jeg må sige at jeg absolut ingen forventninger havde til denne film, de røg efter jeg så fortsættelserne til originalen fra 1978 af John Carpenter.

Min kæreste kom hjem kl. 20:00, vi gjorde os klar og kl. 20:30 stod vi i kø foran Bio City Herning. Vi fik vores billetter, købte noget drikkelse og popcorn (slik duer ik' til gyserfilm) og indtog vores pladser. Der gik 5-10 minutter med de sædvanlige reklamer og inden filmen startede var jeg allerede halvfærdig med min cola...95 minutter senere var jeg faktisk ret skuffet, som sagt jeg havde ikke noget forventninger men der manglede alligevel et eller andet. Da vi så satte os ind i bilen blev jeg spurgt om hvad jeg synes om filmen...well her mine 2 cents...

Jeg synes at det skulle holde her, bevares filmen har da nogle lidt gode momenter fra de gamle film, men den måde filmen er drejet på er simpelthen for plat.

Der er ingen tvivl om at denne version af Halloween satser mere på at være moderne, smart og nede med internet-miljøet, men samtidig prøver den også at være kritisk over for reality shows (eks. "Fear Factor" på MTV) men det hele går i vasken og det hænger ikke ordenligt sammen.

Der er ingen tvivl om at filmens historie er plat og uden generel nytænkning, en tendens vi har været vant til i lang tid i denne genre, bevares vi havde jo den glimrende gyserfilm i år med Nicole Kidman (The Others) men efter min mening er gyser-genren ved at være slidt og kræver nytænkning, der skal noget nyt på bordet. Skuespillet er der ikke så meget at skrive hjem om, de virker ligegyldige, de bidrager ikke noget til filmen. Desuden spiller rapperen Busta Rhymes med i filmen, han er dog næsten komisk utroværdig i rollen som producer, men han gør det ok. Jamie Lee Curtis er også med på rollelisten, hun var hovedpersonen i den oprindelige Halloween og nogle af fortsættelserne. Hun har mærkeligt nok sagt ja til en birolle i starten af Halloween: Resurrection, der ikke synes at have noget med resten af filmen at gøre. En anden rolle i filmen er Michael Myers, han har ingen personlighed og man kender ikke hans motivation til at slå ihjel. Nogle gange overholder han fysikkens love andre gange er det ren magi. Det er derfor svært at føle spænding og overraskelse, når han bliver ved med at dukke op efter at være død utallige gange, men det er vi jo efterhånden vant til. Den får altså kun 2 stjerner fra mig, istedet ville jeg spare de 60kr. som billetten koster og tage ned i Netto og få 1'eren til 35kr...Så er der jo lige råd til en Happy Meal ved siden af ;)

Jeg har altid synes at den første Halloween (John Carpenter, 1978) film var god, den viste hvordan "Teen Slasher-film" skulle laves og blev i øvrigt lavet før Fredag d. 13 og Nightmare on Elmstreet filmene. Desværre er det bare gået ned af bakke for resten af fortsættelserne til denne gyserklassiker.
Halloween: Resurrection