Visuel genistreg

5.0
Darren Aronofsky har med denne film begået et lille mesterværk. Selve historien er interessant og grotesk på samme tid, fordi den udover at følge de unges nedtur (specielt hovedpersonens, spillet af Jared Leto) i narkohelvedet, samtidig drager en særdeles effektfuld parallel til moderens (Ellen Burstyn) ligeså livstruende afhængighed af et slankeprodukt, der må få Letigen til at blegne(!)

Ligesom i Aronofskys forrige film, "Pi" (en grotesk sort-hvid avant-garde film), benytter han også hér en masse pludselige nærbilleder (close-ups) krydret med nogle hidsige lyd-effekter. Måden hvorpå rutinen med henholdsvis en sprøjteklargøring og en pilleindtagelse (resulterende i spændte blodårer og udvidede pupiller!) er filmet, er ganske enkelt sublim.

Filmen skildrer måske bedre end nogen anden film, narkomanens umiddelbare tilfredsstillelses-rus ved at få sit stof (hvad enten det er piller, kokain eller andre sjove medikamenter). Det er en film om afhængighed på godt og (efterhånden mest) ondt!

Denne film er én af de mest bemærkelsesværdige amerikanske Independent-film (altså film produceret udenfor Hollywood-filmselskaberne), jeg har set.
Darren Aronofsky har med "Requiem For A Dream" og "Pi" demostreret, at hans talent allerede er fuldt på højde med verdens mest originale instruktører.
Requiem For A Dream