Hurra For Kasper

5.0
Satirisk sci-fic komedie med mange flotte detaljer og samfundskritiske bemærkninger, men som også hører til i den lidt tunge ende hvor ikke alle orker at følge med.

Jonathan Pryce har hovedrollen som Sam Lowry, en lidt mærkelig mand ansat i statens informations ministerium i et overbureaukratisk og diktatorisk land. Hans mor, spillet flot af Katherine Helmond ser ham gerne avancere i graderne og skaffer ham en stilling hvor han skal skifte fra registrerings afdelingen og over til overvågnings afdelingen. Et skifte han ikke selv ønsker, godt tilfreds med sin anonyme stilværelse. Men senere tager han alligevel imod stillingen, fordi han har mødt sin drømmepige som han af den vej kan finde frem til. Hun er i midlertidigt en eftersøgt rebel som sammen med andre gør oprør mod samfundet, og det gør at Sam i sin søgen, bliver indblandet i oprøret og samtidig få overtrådt hver en regel og lov.

I en birolle ses Robert de Niro som eftersøgt reparatør af folks rørsystemer og rebel.

Men en visionær og til tider uhyggelig komedie med en fortættet stemning, der kun i nogle smukke drømmesekvenser, hvor Sam Lowry ser sig selv som en slags superhelt der redder hans drømmepige fra døden, for alvor udviser håb om en bedre fremtid. Mens de små håb om et bedre samfund der i glimt dukker op i filmen, især hen mod slutningen brat forstummer med den overraskende slutning.

Kan forekomme tung, langtrukken og indviklet at følge med i. Teknisk veludført, men selvfølgelig en smule gammeldags at se på. Handler i øvrigt ikke om Brasilien, men titelen er et metafor for et bedre sted hvor drømme kan trives.
Brazil