Krigen........

4.0
Jugoslavien begyndte for alvor at gå i opløsningen i 1990. De enkelte republikker holdte for første gang valg med flere partier, og alle steder blev valgene vundet af partier med et nationalistisk budskab. Partifarven var måske forskellige, men på mange måder lignede de hinanden, og de så det som deres opgave at tjene deres egne republiks interesser, og ikke Jugoslaviens.

Striden stod især mellem de tre folkeslag, der havde udråbt det første Jugoslavien. Slovenien og Kroatien mente igen, at serberne havde fået for stor magt. De ville Jugoslavien lavet om til et løst statsforbund eller melde sig helt ud.

Serberne mente derimod, at det var slovenerne og kroaterne, der havde fået for stor indflydelse, og serberne ville ikke slippe grebet om det centrale styre. Blandt serberne var der en gammel drøm om at forene alle serbere i et Storserbien, og den drøm fik serbiens præsident Slobodan Milosevic vækket til live igen.

Han svor tillige, at han ville beskytte de serbere, der boede uden for serbiens grænser-især i Kroatien og Bosnien.
Det var lidt af historien...........

Filmen var tankevækkende og underholdende. Men kan lære en hel masse om historien, og hvordan krigen føres i dag. Skræmmende tanke....
Filmen minder lidt om "Peacemaker", og den nye bosniske oscar-vinderen film "No mans land".
Welcome to Sarajevo