Filmenes Herre!!!

5.0
"Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring" er den største, bedste og mest spændende film i filmhistorien.. efter min mening. Historien er fremragende, plottet glimrende, skuespilpræsentationerne storslåede og overbevisende.
De 2 t. og 45 min. biografversionen varer er måske lige en halv time for lang, men selvfølgelig uden den, ville meget være overset.
Den nye version på DVD og VHS (Extended Version) der er 35 min. længere end biografversionen, må siges at på en eller anden måde, virker den ikke nær så langtrukken, selvom den egentlig burde. Jeg kan ikke forklare hvorfor.
Jeg havde ikke læst bogen før jeg så filmen, og hvad der for mig virker komplet idiotisk, var jeg rimelig skeptisk ved at gå ind og se den. Men jeg lod mig overtale, hvilket jeg er enormt lykkelig for. Den ramte lige plet i mit hjerte og blev omgående min yndlingsfilm!
Med 4 gange i biografen, og vel omkring 10 gange hjemme i stuen på DVD med surround og det hele, er den stadig min yndlingsfilm. Det vil den altid være... eller måske kun frem til den 19. december, hvor jeg skal se "De To Tårne".
Filmens meget naturtro og realistiske effekter, såsom Balroggen i Morias dybe miner, med den glødende ånde, hvor den hvæser af Gandalf. Der er lagt mærke til hver mindste detalje. Og hvis man har set de 6 timers bag kameraet på DVD'en, bliver man overrasket og tænker "Det er da løgn!" ved meget af det.
Lydeffekterne er så brilliante at man tror at væsnerne virkelig eksistere. Orkernes hæse råben, Ringåndernes skingrende skrig, Vogternes dybe brølen, Huletroldens ubegavede mumlen og sidst men ikke mindst Balroggens skræmmende, stenende knurren.
Alle, der ikke har set filmen, går virkelig glip af et absolut 'must', hvis man er film-fanatiker.
Ringenes Herre - Eventyret om ringen