Glad For At DØ?????

3.0
Endnu en af de her bragende amerikanske krigsfilm, fyldt med kvalmende patriotiske holdninger og dialoger som den døende soldat der siger 'Jeg er glad for, at jeg kunne dø for mit land' (selvfølgelig kunne det tænkes, at en måske havde sagt noget så tåbeligt engang, men man krummer alligevel tæer når man hører det).

Historien er pænt fortalt og hænger fint sammen med massere af bulder og brag i rigtig stor stil, i en lidt gammeldags krigsfilm. Teknisk er filmen også godt lavet, på en lidt konventionel måde, selv om den heller ikke på den konto kan hamle op med værker som 'Black Hawk Down' og 'Saving Private Ryan'.

Men som underholdning, hvis krigsfilm kan være det (og det kan de), er den anstændig hvis man gider sluge før omtalte kameler og ikke har alt for store forventninger. Jeg fandt den ikke kedelig, men husker den heller ikke for noget særligt, ud over de forkerte ting altså.

Skulle være bygget på en sand begivenhed, efter en selvbiografi af Hal Moore, som også er filmens hovedperson (spillet af Gibson), og den har da også visse elementer der virker ægte og virkelighedsnære nok, trods alt, i en film med både heltedyrkelse, lødig krigsrædsel og vulgært krigslir.

En garde af mere eller mindre kendte og solide skuespillere er samlet til hovedrollerne.
We Were Soldiers