Ulogisk, Men Rasende Flot

5.0
Original og fascinerende thriller, men ikke uden sine fejl og forklaringsproblemer.

Man kan for eksempel stille spørgsmålstegn ved, hvordan hovedpersonen kan huske han lider af en manglende korttidshukommelse efter et overfald. Burde han ikke hele tiden gå rundt og tro, at lige dette øjeblik var lige efter overfaldet, og så ville han vel ikke vide han ikke havde nogen korttidshukommelse mere, eller hvad. Og hvordan kan han i flere scener række så kontant ud efter sine billeder i lommen, når han ikke burde vide hvor han havde langt dem, uanset hvor mange gange han så har langt dem der, da han kun kan huske et par minutter tilbage (han kan huske alt før overfaldet). Man kunne snildt påpege andre ulogiske indfald.

Men kan man sluge dette i en ellers pænt intelligent historie, som nok ville være noget nær umulig at lave uden diverse fejl (så sindrig er den nemlig), så er filmen rasende godt bygget op i en spændende fortællestil, som man måske ikke skal fortælle for meget om, men i stedet blot opfordre til at se den og lade sig overraske af den forvirring man føler undervejs i filmen, især i starten. Men følg godt med, ellers fatter du intet af hvad djævelen det hele går ud på.

Jeg var tæt på at tænke, at jeg måske kun burde give filmen 4 stjerner, da jeg påpeger en del fejl, som jeg mener filmen har (andre kan jo tænke deres), og som jeg tænkte meget over da jeg så den. Men der er simpelthen for meget godt i den til ikke at give den 5.
Memento