Barsk og Ægte

5.0
Hvis man læser hvad filmen handler om, kan det lyde som endnu et typisk kvalmende moralsk drama fra Hollywood.

Er det hvad man forventer og ønsker, så er man heldigvis gået forkert, for filmen er en dybt seriøst og barsk drama om skæve eksistenser, der må tage deres liv og holdninger op til revision, og det skildret på en ægte og troværdig måde, med hvad deraf kan følge af kærlighedsløse og kolde forældre, børnemishandling og en udstilling af de mennesker der er bag facaden, på en uforvansket og virkelighedstro måde. Vi har sikkert alle mødt dem, men mange ser sikkert kun overfladen, her kommer vi bag dem på godt og ondt. Det er mennesker som vi kommer til at synes om og føle for/med, hvad enten vi vil eller ej og hvad enten vi bifalder deres holdninger/handlinger eller ej, vi kommer til at forstå dem, hvis vi gider kigge dybere end blot filmens billeder.

Derfor er 'Monster's Ball' også en af de mest romantiske film man kan finde, for den er så ægte i sine menneskeskildringer, at vi faktisk tror på, at det vi ser kan ske.

Det er en på mange måder en stille film, der desværre har passager der dvæler lidt for længe ved sine scener, og det trækker ned i en ellers fremragende film, som vil røre den der tør.

Thorton spiller fantastisk og hvad enten Halle nu fik sin Oscar fordi det nu var de sortes tur eller ej, så var den fortjent. Selv om det selvfølgelig er tilladt at have andre favoritter, så giver hun sit livs præstation, på en uglamourøs og autentisk måde, det er utroligt godt spillet. Ledger giver også, for mig en overraskende god præstation for en ung skuespiller.
Monster's Ball