Jævnt underholdende

3.0
100 % computeranimerede film er efterhånden kommet for at blive.. Men det virker som om at de mere børnevenlige produktioner er det der skal til for at gøre dette medie succesfuld. Toy Story, Toy Story 2, Ants og A Bug´s Life og dertil Monsters Inc. er film af den kaliber. Den storhittende og lidt mere voksne "Shrek" banede for alvor vejen, hvorimod den teknisk utrolig flotte "Final Fantasy - The Spirits Within" floppede big-time. Jeg skal være den første til at sige at jeg klart foretrækkede tegnefilm i den klassiske forstand - men alligevel var jeg lidt småspændt på resultatet af "Ice Age".

Filmen begynder også meget godt. Den stræbende lille gnaver, Zeke ( portrætteret af den amerikanske, efterhånden entertainer, Jack Black ) vises med dennes kvaler med at samle vinterforrådet - og hver gang med en komisk, skæbnessvanger effekt. Dertil præsenteres filmens egentlige hovedrolleindehavere, den store, behårede men lidt småsur godmodige Manfred ( komikeren Ray Romano fra successerien "Everybody Loves Raymond ), det iltre og halvhjernet men helhjertet dovendyr, Sid ( John Leguizamo, der endnu en gang viser sin kunnen med særprægede stemmer ) og endelig den coole men suspekte sabeltiger Diego ( den tidligere MTV-komikker, Denis Leary ( som faktisk var den største grund til at jeg ville se filmen ) ). Den umagne trio kommer af forskellige grunde i besiddelse af en mission med at bringe et menneskebarn tilbage til dens "flok". Foran venter der en lang rejse med både patriotiske drunter og glatte undergrundshuler.

Animationen er fremragende og helt klart seværdig, på trods af at stilen er lidt kantet, men det er med vilje for at give filmen det helt rigtige kolde, men coole præg - en frisk stil.

Stemmerne er, i den orginale version, glimrende og velvalgt. Ray Romanos dybe røst passer fint til den tørre Manfred og John Lequizamo gør det aldeles fremragende med en unik stemmepræg.
Denis Leary er desværre lidt mere på det rene, men dog stadig troværdig. Dertil kan man lægge mærke til bl.a. Diedrich Bader ( den dumme Oswald fra "Drew Carey Show" ) som endnu en sabeltiger, Jane Krakowski fra "Ally" som kvindelig dovendyr. Filmens skurk, sabeltiger-lederen Sotos design minder mig dog meget om løve-skurken Scar fra Disney´s "The Lion King".

Filmen mister lidt tempo imod slutningen og handlingen kører over i typisk amerikansk søde-suppe med den uundgåelige happy-end. Selv det endelige klimaks med opgøret mellem sabeltigerne og vores helte virker lidt småkedelig koordineret og ikke så slagkraftig som den burde være. Dog kan man ikke undgå at trække på smilebåndet hver gang at den lille, hårdt prøvet væsen, Zeke, dominerer billedet.

Dertil faldt især rutjsebanescenen i hulen og de dumme, overgearede drunter også i min smag.

Men konklusionen bliver en middelmådig underholdende film, men dertil en god familiefilm som sikkert vil falde i de unges smag.
Ice Age