40 fed og færdig

4.0
Den 40. Bond-film hører afgjort til en af de mest hæsblæsende Bond-film der til dato er lavet.

Jeg så den ligeledes til screening i biografbranchen, og var ganske overrasket over de nye tiltag i filmen. Nyt er godt - men ikke altid. Der er sket mange flotte forbedringer, men jeg synes, at der er et par steder hvor filmen går over grænsen til det umulige - selv for James Bond!

Hvis jeg skal nævne to klage punkter, så er det, 1) at den kære James kan simulere et hjertestop - det er for meget - og 2) at hans ellers så kække opfinder mr. Q., opfinder en opskrift på, hvordan man kan gøre en bil usynelig! Så er det efter min mening gået langt over stregen. Det er så unaturligt, at mit James Bond iver er krækkelerende mod nul-punktet!

Det er synd for filmen, men sådan er det jo. Det er ellers dejligt at se, at den gamle engelske sportsvogn, Aston Martin, er tilbage i filmen igen. Ikke nok med, at 007´s bil er pumpet med udstyr fra top til tå, så er skurkens bil det samme - det er et godt tiltag.

Mange ting kan man diskutere, og specielt musikstilen i den nye film. Jo, det er et flot nummer Madonna har lavet, men passende til filmen vil jeg ikke påstå, at det er. Her bør man holde sig til den gamle klassiske tone-art, som for første gang nogensinde er anderledes.

Filmen er ellers godt lavet i hovedtræk. Der er mange specieleffekts, og de holder nogenlunde hele filmen igennem.

Meget kan man sige, men Pierce Brosnan har gjort det udemærket. Han er efter min mening, ikke kommet på højde med Sean Connery, han er simpelthen for "fin" i huden og for meget "svigermors drøm". Nu er det vist også den sidste film han har skrevet under på at indspille, så det bliver spændende at se, hvem der bliver den næste, der skal udfylde en så prestigefyldt rolle som selveste agent 007!

En sidste lille bemærkning - hvornår har en Bond-pige ikke været lækker? ALDRIG! Det er hun bestemt heller ikke denne gang. Det stortudende Oscar-vinder Halle Berry, gør det ganske udemærket. Hun er dejlig at se på, kvikke bemærkninger og vulgær uden over det sædvanelige - men rent præstationsmæssigt i sit skuespil, skal hun nok ikke regne at komme på potiet for til næste års Oscar-uddeling.

En ting er sikkert - den ER underholdende!
Die Another Day