Endnu en fjollet dansk gyser..

1.0
Steen Langstrups roman - "Kat - ondskaben lurer i regnen" skulle være baggrundsmateriale for denne historie - men bogens historie bliver fuldstændig maltrakteret i denne ujævne filmatisering, således at næsten det eneste man kan drage som sammenligning er filmens titel.

Jeg var desværre en af de uheldige sjæle som bedrog mig afsted til biografens muld og mørke i forbindelse med denne film. Endnu engang kunne man konstatere, efter lysets tilbagevending, at Danmark har det utroligt svært med at fabrikere interessante gysere.

Vi føler Maria ( Liv Corfixen ) der har et hårdt liv med både studierne og kæresten Henrik ( Martin Brygmann ). Tingene bliver så sandelig ikke bedre af at de ældre beboere overpå dyrker sort magi og djævle-påkaldelse ( hmmm Åndernes Magt-fanatikkere? ). De får naturligvis besøg af en yderst uvelkommen gæst, som forplanterer sig i Marias kat. Og så kan det ikke vare længe før det første mord indtræffer - osv. osv..

Filmens instruktør, Martin Schmidt, har haft stor succes med hans tidligere produktioner, der ihvertfald gik godt i biograferne men også blev ( og ganske fortjent i mine øjne ), nærmest kastreret af anmelderne. Der er naturligvis tale om den ufatterlige elendige "Sidste Time" og den rædselsfulde stinker "Mørkeleg". Disse to vil vi ikke dvæle længere ved - de er simpelthen ikke udmagen værd. Til Martin Schmidts forsvar vil jeg dog sige at jeg ikke har set dennes "Afmagt" fra 1998...

Kat er dog Martin Schmidts bedste af de tre - hvor vi finder, en til tider, ok scenografi, og næsten det absolut bedste ved at man ikke ser den store stygge kat så meget - heldigvis for computeranimationen er ej heller noget nævneværdigt. Desværre er filmen også hammrende forudsigelig og faktisk tappet for spænding.

Skuespillet er habilt. Selvom Søren Pilmarks figur næsten er for klichepræget. Desuden synes jeg at Martin Brygmann er fuldstændig fejl-castet som Marias dumme svin af en kæreste. Hvordan kan man dog tage denne, normalt så sjove, mand seriøst..

Jeg genså den på TV-1000 - og kan roligt meddele at denne film bestemt ikke er bedre 2. gang - og sikkert heller ikke 3., 4., 5. osv. gang.
Kat