Fantastisk undervuderet film

5.0
Den sidste mohikaner er endnu en i rækken af Michael Manns perler fra 90'erne. Mr. Miamipatruljen kan andet end at skildre cokekongerne i Florida og beviser det til fulde i dette følelsesladede drama.

Daniel Day Lewis er forvandlet til adopteret indianer og Madeline Stowe er perfekt som lettere forvirret og meget forelsket London pige i ødemarken. Som skurken Magua ser man Wes Studi som nærmest er født til rollen som hævngerrig krigerhøvding. Det skal lige nævnes at de onde indianere (huroner) er nogle af de mest skræmmende fjendeikoner der nogensinde er set på film. De kommer ind lige bag den vilde stamme fra regnskovens hemmelighed (the emerald forest) og uruk-haierne fra lord og the rings. Så er det sat på plads;)

Det er dejligt at se en storfilm som denne realiseret uden brug af computer effekter. Filmens actionscener er helt i top og især bagholdet på en engelsk hærstyrke gør stærkt indtryk.

Hvis man har lyst til et godt grin skal man ikke gå ind og se denne film. Der er næsten ingen komik i filmen men derimod masser af kærlighed, ære og drama for alle pengene.

Filmen er utroligt godt filmet men den sande vinder i filmen er soundtracket. Jeg kiggede lige igennem hvad komponisterne Trevor Jones og Randy Edelman ellers har lavet og det var mildest sagt ikke imponerende. Jeg forstår simpelthen ikke at folk der har lavet et SÅ genialt score ikke kan lave bedre ting. Det skal dog også siges at Mann forstår at fremhæve scoret på de helt rigtige tidspunkter så de underbygger hvad der sker på lærredet. Filmens slutscene med samspil af flotte billeder, skuespil og musik er simpelthen til et 13-tal.

Michael Mann er manden der aldig har lavet en dårlig film og denne her hører til blandt hans bedste. Se den før din kæreste!

P.S. Har lige set den på tv2 for 5 gang eller sådan noget og syntes den burde have en kommentar herinde.:)
Den sidste mohikaner