MOD og ÆRE!!!!

5.0
Hæsblæsende og brutalt start på filmen, med mødet på fjenden på slagmarken. Kort efter befinder hovedpersonen Colin Farrel (Minority Report) sig i en tysk krigsfangelejr, hvor racisme, forræderi, had og mord er en del af lejrlivet og krigen.

Ved et mord i krigslejren, får straks Colin Farrel en afgørende og meget betydningsfuld opgave, der ved en krigsret får brug for alle beviser og beskidte kneb, han kender, hvis han overhovedet skulle have en chance for at redde en medfange fra henrettelsen.

Bruce Willis ses i rollen som obersten, der med stor autoritet og iskold attitude/ro forsøger at holde medfangernes frustrationer nede. Men et gammelt udtryk siger mig: "Alt er ikke, som det ser ud til at være". Og det er ganske sandt. Bruce Willis spiller rigtigt godt, rollen var ikke særlig svær at spille, men han gør det fornuftigt og han får det optimale ud af rollen alligevel.

Afgørende hemmelighed kommer frem, og en magtkamp indledes. Nu er det blot et spørgsmål om mod og ære-og hvem er modig nok, og hvem er parat til at ofre sig i andres overlevelse. Lige i den afsnit, spiller Colin Farell så overbevisende og fremragende. Man må sige, at han stjæler billedet i denne film.

Bruce Willis har fået en ny og lidt anderledes rolle, men jeg havde det lidt svært ved at se, om han overhovedet kunne spiller sig ind i rollen. I begyndelsen virkede Bruce ikke så overbevisende som en oberst burde være, men man må sige, at han spillede sig vældigt godt i rollen i løbet af filmen.

Filmen som en helhed virker meget realistisk og troværdig, uden at der er tale om propaganda, som filmen af nogle årgsager netop derfor blev en lille smule kritiseret. Men filmen hænger imponerende godt sammen, og den er ganske velovervejet, og vellykket. En medrivende og nervepirrende film, som har en skræmmende historie bag sig, så formår filmen faktisk at gå i den dybe og mørke retning, hvor alt virker så realistisk og interessant, at man aldrig formår at kede sig. Ikke et eneste sekund.

Harts War handler ikke kun om ære og mod, men den handler mere eller mindre også om "gør det rigtige". Hvad er moralsk rigtigt, hvis man kunne afgøre/være enige om, hvad der er rigtig og forkert i vores verden, så kunne man komme til en konkret løsning til problemerne. Og efter min mening er det filmens budskab, som jeg synes tilgengæld var meget smukt og inspirerende.

En fremragende film som viser mange af realistiske elementer, såsom had, racisme, mod, ære, overlevelse, osv. Virkelig en storfilm som både er tankevækkende og medrivende.
Hart's War