Effektiv børnefilm for voksne!

5.0
Hemmelighedernes Kammer er på mange måder bedre end sin forgænger. Man kan mærke at introduktionen er overstået og instruktør Chris Columbus har givet sig i kast med en historie med mere kød på.
Humoren er perfekt timet i en film der hovedsageligt er mørk og tit meget intens - nok også for intens for det publikum bøgerne er tænkt til. Desuden er spilletiden nok for lang til holde det yngre puplikum stille henimod slutningen. Faktisk er der meget lidt for børnene, men timevis af sublim underholdning for barnet i de voksne.
Kenneth Branagh er kærkommen i rollen som Gilderoy Lockhart - en ny lærer på Hogwarts, der dog er lidt af en blærerøv. Hans tilstedeværelse medfører den slags humor man nogle gange kunne savne i den første film.
Columbus' instruktion er ikke sublim, men så sikker og følsom at man godt kan være lidt urolig over at det er hans foreløbigt sidste Potter-film. Alfonos Cuaron overtager roret på den tredie film i rækken "The Prisoner of Azkaban", der er sat til premiere til sommer 2004. Hvis Cuaron's første film bare kommer i nærheden af Columbus' sidste, er den værd at vente på.
Harry Potter og hemmelighedernes kammer