Sand budbringer??????

5.0
En køretur midt om natten udvikler sig til at blive en mareridt til John Klein og hans kone. Men det er ikke et ganske almindeligt trafikuheld, som sender hans kone på hospitalet. Inden hun dør, blev hun ved med at tale om et rødt og sort væsen med gigantiske vinger. Efter kones død, støder John Klein (Richard Gere) på nogle underlige og mærklige hændelser, hvor samme overnaturlige væsner dukker op. Så er spørgsmålet bare om, om væsnet er en budbringer fra himmel eller helvede? Eller om væsnet er vores skæbne, der fortæller os, hvad der vil ske med os?

Filmen er en sand thriller/gyser, som indholder mørke, mystik og iskold gys. Filmen har en fremragende historie, som mere eller minder kan anvendes på mange måder. Der er mange meninger omkring det her, og det er det, der gør filmen så skræmmende god. Filmen er så uforudsigelig og mystisk (på en god måde), at man skal følge godt med i, hvad der foregår i filmen, for blot at danne sig en af de mange meninger om denne her film. Hvis man ikke følger med i filmen, så finder man ikke den film særlig interessant eller god.

Filmen er utrolig tankevækkende, intens, skræmmende, og filmens omdrejningspunkt er den geniale historie/handling som filmen har.

Filmens budskab kan også ses med mange forskellige synsvinkler, og det er derfor filmen er så facinerende. Filmens budskab er nok, at der ikke findes nogle logiske forklaringer på liv og død. Især død. Det er ganske enkelt skæbne, og det kræver at man accepterer uforklarlige univers/hændelser. Hvad der foregår, finder man aldrig ud af. En af de mystiske hændelser vi har i vores verden/samfund.

Richard Gere spiller ganske overbevisende, han prøver ikke på at "overspille" hans rolle eller den slags. Men Gere spiller fornuftig og rigtigt godt. Han har ikke i sinde, at gøre det svære end det er. Han passer utrolig godt ind i rollen, og man må sige, at det var et godt valg fra instruktøren som ikke er særlig velkendt. Ikke ved mig i hvert fald.

Alt i alt en intelligent thriller/gyser som overskrider ikke nogle politiske eller pædagogiske grænser, som mange andre folk vil sikkert mene.

Imponerende kamera-flytning, med mange nærbilleder og dystre billeder. Filmen har en enestående effekt på alle folk der formår at sætte sig ind i filmen, og danne sig en mening om filmen.

I skal ikke glemme, at filmen er baseret på en virkelig hændelse.

Effektfuld gyser....
The Mothman - Mørkets budbringer