Lad os bare blive skaldede....

4.0
Filmen indeholder mange de "store" elementer i vores live/verden. Forholdet mellem racer, konflikten mellem racer, mellem køn osv. Malik er en ung mørk løber, som prøver at få en ordentlig uddannelse, og han prøver på skabe sig et godt og stabilt liv. Alt går galt.

Skolen er fyldt med nazister, og de bryder sig IKKE særlig meget om andre kultur eller andre racer, end kun deres. Skaldede og tatoverede kroppe, viser og udstråler deres "hvide magt". Pludseligt bliver al had mellem de sorte og hvide forvandlet til en realitet, hvor de tager kampen op med masse af blod på deres hænder.

Outsideren og kæmpe nørden Remy ved ikke rigtig, hvilken side han skal være på, og han ved ikke, hvad han skal stille op med denne her barske miljø han lever i. Han har ikke såååå mange andre valg, og Remy beslutter sig at blive en ny-nazist. Hans flotte præstation og overbevisende spil, er omdrejningspunktet i denne film. Både Remy og Malik spiller rigtig godt, som hver på sin måde prøver at bekæmpe sine fjender med alle midler.

Laurence Fishburne er en professor, som giver gode råd til alle de forvirrende elever, og han mener: "At uden kamp, er der ingen fremskridt". Og det finder/lærer Malik hurtigt ud af, at dette miljø han lever i er barskt, og at kampen bliver nødvendig til at beskytte sig for blot at overleve.

John Singleton har lavet mange gode film i sin tid. En af dem er den vellykkede "Shaft", som mere eller mindre indeholder de samme elementer og fuldstændig det samme miljø som Higher Learning. Had, racisme, racer, kultur og den slags, er lige Singletons kop te, og man må sige, at John Singleton har da meget kendskab/viden til disse emner, som er både realistiske og troværdige.
Higher Learning