god og amerikansk

4.0
Et smukt sind er en visuel flot film. Og der er nogle utrolig gode skuespilpræstationer i den!

Men i bund og grund er filmen blot en banal amerikansk hollywoodproduktion. Det har den også fået meget kritik for at være. Den viser ikke de virkelig mørke sider af skizofrenien, og de virkelige skræmmende episoder i John Nash's liv. Den glamouriserer Nash's liv, men der er lavet så overbevisende at de færeste lægger mærke til det.

OSCAR = en hollywood-pris der gives til hollywoodfilm og skuspillere for at rose sig selv. At en film vinder oscars betyder ikke nødvendigvis at filmen er god. Det er tit de film uden meget dybde der vinder de gyldne statuetter. Gladiator og Braveheart er et godt eksempel: To meget flotte film, der underholder og fortæller en god historie. Men der er ingen dybde i dem. Ikke hvis man sætter dem i forhold til film som Memento, American history X, Fight club, Donnie Darko osv. Men akadamiet har da af og til valgt noget ordentligt, med dybe f.eks. American beauty, Midnight cowboy og Døde poeters klub. Lad os håbe de vælger noget ordentligt i år!

Men det er alligevel en god film! Overbevisende og flot. Og musikken er uendelig genial (James Horner burde have vundet en OSCAR!!)
A Beautiful Mind