Spike Lees bedste....

5.0
Efter min mening er det Spike Lees bedste film, hvor han tager fat omkring USAs mange store problemer. Drab og stoffer er de helt store og mørke emner.

Spikes stor viden om disse emner har vi jo set fra hans tidligere film, så man må sige, at han i hvart fald overbeviser alt og alle i denne her vellykkede Clockers.

Filmens forløb omhandler, hvordan de folk prøve at overleve på gaden, og de gør de ved at sælge stoffer, og for den sags skyld også at dræbe, hvis det bliver nødvendig. Man bliver nød til at tjene penge på en måde, men det bliver så sandlig også svært at overleve bagefter.

Dealeren Rodney er benhård. Han spiller et dobbeltliv, som prøve at skaffe kunder (De unge), og så bagefter rydde dem af vejen, hvis de blander sig i alt for meget, som ikke vedkommer dem.

Politiet forsøger at fange de store fisk, men der er ikke nogen der afslører nogen. Det er alt for farligt, og kæmpe risiko at tage. Men de kriminelle gør det trods alt lettere for politiet. Den ene kriminelle gør samfundet en tjeneste ved at udrydde den anden. Spike Lees store spørgsmål og problem i filmen er måske, hvem der skal tage sig af bad-boys. Politiet, eller samfundet. Altså lad bare de kriminelle udrydde hinanden selv, hvad rager det politiet, vi politifolk går kun efter de store fisk?

Filmen er ganske troværdig og enkelt at gå til. Mange interessante og tankevækkende emner/elementer, som man kan blive lidt kloger på om ikke andet.

Filmens sprog er meget amerikans præget, mange bandeord, amerikansk slang, amerikansk væremåde og amerikansk system. Jo, men kan godt sige, at vi er på det amerikanske grund/miljø, og derfor er filmen jo også ganske troværdig pga dens mange realistiske elementer.

Skuespillet er meget overbevisende af alle medvirkende, men det er personen "Strike" der stjæler billedet i denne film.
Clockers