Pearl Harbor= StorfilmEN!!!

6.0
Nu har jeg desværre ikke så meget tid lige nu til at give jer et udførligt referat af USA's historie og præcisere hvor realistisk "Pearl Harbor" rent faktisk er. Jeg kan heller ikke ligefrem påstå at jeg udførligt har læst alle "anmeldelser" af filmen, men da denne film står mit hjerte så nært og da jeg simpelthen ikke kan sidde her og se passivt til mens flere ganske uberettiget sabler den ned, ja så får I lige kort min mening!

Pearl Harbor står for mig som den mest ultimative og fantastiske film der nogensinde er lavet! Den indeholder alle aspekter af en rigtig storfilm og rørte mig dybt.

Der er en meget historisk korrekt fortælling af selve angrebet på Pearl Harbor og USA´s respons på dette, der er en storslået kærligheds historie og der er fortællingen om det livslange og ubrydelige venskab mellem Danny og Rafe.

Dette formidles på en måde så jeg, da filmen var slut, sad fuldstænig overvældet og dybt rørt tilbage i biografen med et stort ønske om at se den igen- med det samme!!

Selve filmen er særdeles historisk korrekt. Danny og Rafe er fiktive figurer, men lavet over to piloter der under angrebet i fællesskab skød 6 (eller 7?) japanske fly ned. Det er dog ikke korrekt at disse piloter også deltog i "Doolittle- angrebet". Ingen piloter fra denne mission befandt sig på Hawaii d. 7/12 1941. Men Doolittle-angrebet fandt sted! 80 piloter deltog og 62 af disse overlevede. De bombede Tokyo samt fire andre byer i Japan. Doolittle mente selv at angrebet var en fiasko idet han mistede alle flyene. Det er ligeledes korrekt at flyene ikke havde nok brændstof til at klare sig til Kina idet de blev tvunget til at starte angrebet tildligere end planlagt. Navigatøren regnede på det og fastslog at piloterne ville blive tvunget til at springe ud fire kilometer fra land. Han havde dog ikke taget højde for en medvind på 35 km/t- dette gjorde at flyene klarede sig så langt som op til 100 km. ind i Kina.

En dag jeg har bedre tid vender jeg lige tilbage og læser alle anmeldelserne igennem og kommer evt. med en mere udførlig anmeldelse!

MVH Trine- der har set filmen 19 gange- og stadigt stortuder når den slutter!!!
Pearl Harbor