Næsten Mesterligt

5.0
En gigantisk, men enfoldig og godhjertet sort mand (Duncan) er blevet dømt for en brutal voldtægt og mord på to små piger. Fangevogteren Paul Edgecomb (Hanks) tvivler på mandens skyld, og opdager samtidig hans evner for at udføre mirakuløse helbredelser.

Altid sympatiske Tom Hanks har hovedrollen i denne episke og vidunderligt spillet storfilm, der spiller på hele følelsesregisteret og bruger hver en kliche for at ramme os der hvor det kan mærkes. Men den gør det så godt og raffineret, at man kan se igennem fingre med det meste.

Største kritikpunkt fra min side er, at hver gang fangen Coffey udfører et af sine mirakler, ligner det noget fra eventyrfilmen “The Mummy” og det ødelægger lidt af seriøsiteten. Jeg har intet imod speciel effekter, tværtimod så elsker jeg dem, men her havde det passet bedre blot at antyde.

Ellers en flot, yderst veldrejet og gennemført produktion med skuespil af høj klasse og mange facetter i en velfortalt historie, der sine steder er sympatisk og stemningsfuld og andre steder afskyvækkende og meningsfuld.

Så et langt, men aldrig kedeligt drama om livet på en dødsgang i 30’ernes USA, og meget, meget mere.

Baseret på en historie af Stephen King.
Den grønne mil