Tempofyldt så det gør noget!

6.0
En af 90ernes største og bedste actionfilm, produceret af den velkendte instruktør Jan De Bont. Han står ellers bag mange film, men Speed er hans aller bedste, og det er den film folk vil huske mest. Efter Speed, lavede De Bont nogle Middelmådige film, og det bedste siden speed var den nogenlunde gode "Twister". Speed 2 blev dog slet ikke godt modtaget, og den blev kraftigt kritiseret, at den skulle være en latterlig og elendig efterfølger.

Skurken Dennis Hopper som spiller bombemanden, har lagt en skjult bombe i en bus fyldt med mennesker. Hans krav er simple: Han ønsker et stort beløb af penge, og hvis han ikke får sin vilje, så eksploderes bussen. Men han har ikke lagt en helt almindelig bombe om bord. Denne bombe styres af gerningsmanden og bussens fart. Hvis bussen kører under 50 kilometer i timen, eksploderer bussen selv.

Keanu Reeves spiller en meget "sindssyg" politimand, som tager hans arbejde meget seriøs. Han får en umulig sag med at gøre, men tingene bliver endnu mere kompliseret, når bussen begynder at miste benzin.

Alt i alt en yderst tempofyldt og nervepirrende film, som har en utrolig høj underholdningsværdi. Imponerende scener og effekter, og ganske enkelt en enestående action-brag fra Jan De Bont.

Mark Mancina står bag filmens musik, manden som også står bag musikken til Bad Boys og Bad Boys 2.

Reeves spiller meget overbevisende som politimand, og hans arbejdsvilje kunne ligne lidt af Bruce Willises præstation i "Die Hard", og måske også endda Mel Gibsons spil i "Dødbringende Våben".

Dennis Hopper er den fødte skurk, som har medvirket i mange film, og han har ofte haft den ære at spille skurk, blandt andet i filmen "Ticker." Det passer fint til Hopper, jeg har også svært ved at se ham som den gode person.
Speed