Mage til langtrukkent lort.

1.0
Lad mig starte med at sige at jeg har al respekt for Vinterberg. "de største helte" og især "festen" er to højdepunkter i dansk films historie, og derfor er det vel også naturligt at det er hans tur til at fejle. Der er så uffatteligt mange faktorer der gør denne film til en af de mindst seværdige "danske" film indenfor de sidste 20 år. (og ja heriblandt findes også cassanova og walter og carlo)
For det første er der absolut ingen gnist mellem skuespillerne, der alle leverer en meget dårlig præstation. Og hvorfor! HVORFOR!!! skal de snakke med den overdrevne polske accent!? jeg kunne ikke abstrahere fra det hele filmen igennem. Det er måske derfor jeg synes skuespillerne var så ringe.
Filmen forsøger at røre sit publikum, men skyder forbi gang på gang. I slutscenen sad hele salen i palads og kiggede desperat på deres ure, i håb om snart at blive lukket ud i friheden. Dem der var tilbage, vel at mærke. De fornuftige havde set at dette ikke førte til noget, og havde forladt filmen tidligt.
Jeg vil give ford ret i af vinterbergs kultur ikke harmonerer med de amerikanske skuespilleres. Det er helt klart i scenen hvor phoenix rolle (jeg har glemt navnet så lidt sagde han mig) møder skøjtefamilien i starten. Den måde de snakker og pjatter med hinanden er så dansk at det skærer i øjnene...
Samtidig er selve historien meget rodet fortalt.
uden at afsløre for meget, så vil jeg gerne sætte et stort spørgsmålstegn ved skøjtehalsscenen...
hvad er det der står i michaels notesbog? hvorfor skal han gå tilbage? er det mig der er langsom eller hvad? ingen af dem jeg var inde at se den med kunne forklare mig hvad thriller-elementet gik ud på...
og så til carsten legaard. Mit hjerte kan sagtens tøes op af film der er vedkommende, og jeg elsker david lynch og kubricks snigende underfundighed, men denne film har slet ikke ramt den nerve der findes i deres værker... mine øjne føler sig voldtaget, og jeg begræder tabet af de knap to timer denne vederstyggelighed varer. Jeg plejer ikke at skrive anmeldelser til internetsider, men jeg føler at jeg bliver nødt til at advare folk. UNDGÅ denne film for hver en pris.
It's All About Love