Fornuftig og ganske troværdig.

4.0
Jeff Wigand (Russell Crowe) bliver fyret fra sit arbejde som direktør for et tobaksfirma. Og nu er det et spørgsmål om, hvordan han skal forsørge familien, og hvad der veneter ham i fremtiden. Alt virker usikkert for ham nu, men det bliver langt værre, da nogen prøver at skaffe ham af vejen.

Al Pacino som har fået en rolle i nyhedsprogram, og han prøve at hjælpe Jeff med at få styr på hans liv.

Russell Crowe spiller rigtig godt, både som familiemand og forretningsmand. Det er der ikke så meget at klage over. Men jeg synes nu alligevel, at det er Al Pacino der stjæler billedet i denne film. Han spiller så fremragende, uden at han overdriver/overspiller hans rolle, som mange folk ville sikkert påstå. Han var en nydelse, det må jeg sige.

Instruktøren Michael Mann som har lavet den fremragende film "Heat", men i "The Insider" har han kun taget højde for et godt manuskript og godt skuespil. Ja, faktisk lidt af det modsatte som jeg havde forventet af ham. Men i "Heat" var altså skuespillet og historien også på højt niveau. Men alligevel har Mann lagt måske lidt for meget vægt på selve historien, fordi filmen er over 2 timer, og den er ikke altid såååå interessant og lige underholdende, den er lidt langtrukken kan man vist rolig sige. Men den er absolut ikke kedelig, filmen er fornuftig, og den giver mening.

Filmen er baseret på en sand hændelse, og det kan man tydelig se i filmen. Derfor er filmen 100% troværdig og meget realistisk, at man vil tro, det var løgn.
The Insider