Hvor Der Er Røg...

6.0
Psykisk ustabil leder (Crowe) af stort tobaksfirmaers forskningsafdeling, sidder inde med en viden som firmaet absolut ikke ønsker kommer ud. Men efter en fyreseddel påtænker han at gå til pressen med sin insider viden. Det ansete Tv-program “60 Minutes”, anført af deres producent (Pacino) lugter blod og vil lave et interview om alt det gift der kommes i cigaretter.

Overordentlig velproduceret og rigtig flot spillet drama, der er optaget en smule i dokumentarisk/dogmeagtig stil. Bygget på en sand historie, og så godt fortalt, at man holdes fanget fra start til slut, selv om kvaliteten falder lidt til sidst.

Crowes spil er eminent og Pacino står ikke meget tilbage og man kan kun elske at se disse dygtige skuespillere vise sig fra deres bedste sider, som her ville kunne bære hele filmen alene. Men også gamle Plummer skal fremhæves for en mere end overbevisende præstation.

Filmen mangler måske en virkelig god afsløring, man hører jo ikke rigtigt noget man ikke ved/burde vide, og nogle vil måske kalde den endnu et produkt af den amerikanske heksejagt på rygere, men filmen har så mange kvaliteter at de mere end opvejer dette.
The Insider