Kronen På Værket

6.0
Den tilsyneladende ganske almindelige Quaid (Schwarzenegger) lider af mareridt om det nu koloniseret Mars. Det får ham til at opsøge firmaet Rekall, der reklamerer med at de kan inplantere falske ferieminder i ens hjerne så man ikke kan kende forskel. Her køber Quaid en “tur” til Mars, og vælger for sjovt skyld at få et minde med ham selv som hemmelig agent. Men under processen går noget galt (eller gør det) og rigtige minder om en ukendt tilværelse på Mars dukker op, og pludselig er Quaid forfulgt af ukendte lejemordere og vikles ind i en drabelig sag med ham i centrum på grund af sin viden.

Fremragende science fiction brag, med en af de mest gennemførte og geniale historier, som ifølge mig hører til blandt noget af det bedste der er skrevet på det område. Plottet er hele vejen dybt overraskende og hver gang man tror man ved noget, tager det en ny drejning. Så handlingen er dybt spændende i sig selv, men også mange scener byder på en intenst og medrivende nervepirren, mens de mange imponerende actionscener tager pusten fra en.

Schwarzeneggers spil kan kun kaldes overbevisende og hans forvandling fra den lidt naive Quaid til den handlekraftige Hauser senere i filmen er en troværdig præstation, bedre end vi har set ham i de fleste af hans andre film.

Billede- og lydside er utrolig gode, underlægningsmusikken af Jerry Goldsmith fængende og passer perfekt til filmen, og effekterne er flotte i en produktion som jeg vil kalde et mesterværk.

Så en intelligent, overraskende, tvetydig og flot, flot lavet film hvor man aldrig rigtig opdager om det vi ser, faktisk er sandheden.

Helt sikkert Schwarzeneggers bedste, hans krone på værket i en snart lang karriere som actionhelt.

Sharon Stone som ses i en af birollerne, har aldrig været frækkere og mere sexy (måske med undtagelse af “Basic Instinct”).

Historien er inspireret af novellen “We Can Remember It For You Wholesale” af Philip K. Dick, der også har leveret stof til de fremragende “Blade Runner”, “Minority Report” og andre mere ukendte film.

Hører til blandt mine all-time favoritter.
Sidste udkald