- God historie, godt fortalt -

4.0
Godt spændingsdrama fra rutinerede Tony Scott. "Spy Game" ender med at være en glimrende fortælling med flere dimensioner.

Vi følger CIA-agenten Nathan Muir (Robert Redford) i hans kamp for at bringe sin tidligere rekrut tilbage i sikre hænder fra den visse død i et kinesisk fængsel. Her er rekrutten (Brad Pitt) nemlig anklaget for spionage og dømt til døden. Samtidig får vi fortalt hans historie fra dengang Muir rekrutterede og oplærte ham sideløbende med handlingen.

Fortælleteknikken fungerer godt, og "Spy Game" har en vis originalitet i form af dens opbygning. Det er en film med et godt og realistisk plot, og de to handlingsforløb er fint flettet sammen. Skuespilspræstationerne er ikke værd at skrive hjem om, men det er heller ikke altafgørende for en sådan type film. Alligevel må det siges at være skønt at opleve Redford i en lidt mere hårdhudet rolle. Han klarer det faktisk med bravur, og man kan ikke lade være med at føle, at han burde påtage sig den slags roller noget oftere, da de klæder ham væsentlig bedre end den efterhånden trættende rolle som "svigermors drøm".

Fire stjerner for en fængende thriller og en Tony Scott-film i den bedre ende.
Spy Game