Talentløs Filminstruktør

3.0
Den talentløse instruktør Bowfinger (Martin), der aldrig har lavet en god film, står med et nyt talentløst manuskript i hånden, som han anser for genialt. Derfor går han sammen med en masse lige så talentløse wannabees, i gang med at indspille sin film. Til hovedrollen har han tænkt sig den paranoide actionstjerne Kit Ramsey (Murphy) og det får han, Ramsey ved det bare ikke. For at udfylde hullerne i Ramseys scener, ansætter Bowfinger en vaskeægte nørd (Murphy), der ligner Ramsey og som viser sig at være dennes bror.

Martin der selv har skrevet manuskriptet, spiller udmærket i rollen som en Ed Wood lignende instruktør, uden dog at have samme dybe karakteristika som Johnny Depps udgave af Wood, mens Murphy giver en glanspræstation i begge roller, men læg især mærke til hans kropssprog i rollen som Ramseys nørdede bror, det er mesterligt.

Men et morsomt og kærligt blik på filmbranchens små og velmenende folk. Godt iscenesat og med flere pudsige indfald, man keder sig ikke. Ikke nogen storfilm, men mindre kan også gøre det.
Bowfinger