Vulgært Dukkeshow

4.0
Flodhesten Heidi opdager at hendes mand, hvalrossen Bletch, som er leder af teatertruppen The Feebles, har en affære og det gør det svært at være klar til gruppens store gennembrud på nationalt Tv.

Hvis man har set et par stykker af instruktør Jacksons film (se bort fra “The Lord Of The Rings” sagaen et øjeblik), er man ikke i tvivl om, at her er tale om en dybt original filmskaber med en perverteret og syg form for humor.

“Meet The Feebles” er en dukkefilm og en virkelig bizar og vulgær en af slagsen (kan ikke forstille mig, at der skulle findes dens lige), som blandt andet tager tykt pis på kendte ting som “The Muppets”, men også diverse krigsdramaer som “The Deer Hunter”, “Full Metal Jacket” og andre.

Det er vildt morsomt og også ret ulækkert indimellem, på grænsen til det frastødende. Men hvis man ikke hører til dem der lader sig forarge, for New Zealand’ske Jackson er ikke bange for at støde folk og tør vise ting som man aldrig ville se i de fleste Hollywood film, så er der noget at komme efter for dem der ikke gider se film hvor en pengetænkende amerikansk producent sætter grænser for hvad der kan vises.

Teknisk er det ikke altid lige fejlfrit, selv om dukkerne for det meste fungerer okay, og ikke alt i historien virker måske helt efter hensigten, den kan virke lidt løs i fortællingen, men jeg og dem jeg så den med, grinede som ind i helvede.

Selv om her er tale om en dukkefilm, så er den absolut kun for voksne mennesker, og der endda kun for folk der er åben over for at se noget der er lidt anderledes end konventionerne forskriver.

Håber at Peter Jackson, når han engang helt slipper mesterværket om ringen, atter gider lave sådanne ejendommelige film, dem så jeg gerne nogle flere af.

Min beskrivelse af handlingen i starten er en del forsimplet, der er flere små eller større sidehistorier indbygget.
Meet the Feebles