Children Of The Night

4.0
Vampyren Dracula (Lugosi) ankommer til England, hvor han begynder at jagte den unge smukke Mina (Chandler).

Universal var engang kendt for deres såkaldte horrormovies, og denne her udgave af forfatteren Bram Stokers Dracula er en af deres mest berømte film.

Oprindeligt skulle den have fulgt bogen meget nøjagtigt, men da både USA (på grund af depressionen) og Universal havde økonomiske vanskeligheder, valgte man i stedet at bygge historien op omkring et succesfuld teaterstykke med den ungarske skuespiller Lugosi i hovedrollen, som kørte på det tidspunkt, og som nok havde elementer af bogen i sig, men alligevel afveg på enkelte punkter, som gjorde det billigere at indspille den. Nu skulle man blot finde hovedrollen, for det skulle absolut ikke være selvsamme Lugosi, men heldigvis valgte man i sidste ende alligevel ham til rollen som Dracula, for hans særegne dialekt og fængslende blik gjorde ham perfekt til rollen.

Set med vore dages øjne er filmen selvfølgelig dybt dateret og næppe uhyggelig, men kan man lide virkelig gamle film, leve sig ind i dem og/eller er filmhistorisk interessere, skal man ikke snyde sig selv for en sådan kvalitativ oplevelse som denne her. Det på alle måder en gennemført film, men flere højdepunkter og flotte sort og hvide scener, som fortjent er gået over i filmhistorien.

Jeg nød dette gensyn med gamle dage, i en flot DVD-udgave.
Dracula