Amerikansk Historie

4.0
Om politikeren, præsidenten og mennesket Richard Nixons liv.

Stone har atter lavet en politisk film om det amerikanske system, hvor han som så ofte før stikker en syl i såret og drejer rundt. Jeg var vild med det, da han lavede “JFK”, mens jeg finder denne her mindre interessant, men stadig god.

I forbindelse med “JFK” blev Stone beskyldt for historie forfalskning, og for at se den hele meget ensidigt, af netop amerikanske historikere, og han forsætter sikkert linien her, men han gør det til gengæld igen så overbevisende, at han kan provokere en til at få gang i tænkeren, hvad vel er positivt.

Har man ingen interesse i og jeg må desværre også sige, viden må amerikansk politik, så kan filmen være svær at følge med i, engagere sig i og føle noget for, den er både tung og lang. Og netop det, at man skal vide noget på forhånd er en af filmens svagheder, synes jeg, da det udelukker mange mennesker for at få noget ud af denne oplevelse.

Hopkins er overbevisende i hovedrollen og giver et nuanceret portræt, og mange kendte ansigter gør det godt i forskellige biroller.
Nixon