Tænk Småt

3.0
Legetøjsfabrik der er blevet opkøbt af en våbenfabrikant, får ved en fejl fra en af medarbejdernes side, indsat en avanceret chip fremstillet til krigsførelse, i deres legetøjssoldater, som straks går i gang med at bekæmpe fjenden.

Computereffekterne i denne film er imponerende (for sin tid), og det er de gode scener med det levende legetøj der er filmens omdrejningspunkt, hvad der holder den oppe.

Desværre har man fra filmskabernes side haft så travlt med at gøre filmen designet til det amerikanske familiepublikum, og derfor indlagt en teenagekærlighedshistorie af den yderst klichefyldte og kedelige slags, at det trækker helhedsindtrykket en del ned. Filmen havde fungeret bedre uden denne påklistret sidehistorie, der absolut ikke passer ind.

Men bortset fra det, så er det en sjov og indimellem også spændende historie, tempofyldt sine steder som den bør være og godt lavet.

Flere af legetøjssoldaternes stemmer er indspillet af de sidste overlevende skuespillere, fra den legendariske krigsfilm “The Dirty Dozen”, det finder jeg er et morsomt træk og en fin hyldest til en af de store klassikere.
Small Soldiers