Dårlig På Den Fede Måde

2.0
Aliens invaderer jorden, og vækker de døde for at få hjælp til at overtage magten.

Er ofte blevet kåret til den dårligste film nogensinde, og man forstår hvorfor, den er virkelig ringe. Dialogen er ussel, skuespillerne bizarre og dødssyge, kulisserne jammerlige og stort set alt andet er så ugennemført som det kan være.

Så at give den mere end minimum antal stjerner, kan forekomme at være et udtryk for en eller anden form for dumsmart og latterlig ide, for at vise hvor alternativ man er, og så alligevel ikke. For modsat mange andre dårlige film, så er “Plan 9 From Outer Space” faktisk en film man husker, om ikke andet fordi den er så grotesk dårlig, at den bliver god på en dybt ufrivillig måde. Os der så den sammen, vi grinede i hvert mere end jeg husker vi har gjort til mange andre film, for den er virkelig kitsch’et og smagløs på den fede måde.

Jeg kan i hvert fald komme i tanke om andre lige så dårlige film, som faktisk fremstår langt dårligere, fordi de blot er dybt kedelige (Kasper her på siden nævner “Ticker” og den er et godt eksempel).

Instruktør Wood har selv haft udtalt om denne her, at det er kronen på værket, filmen han vil blive husket for, og det fik han ret i, selv om det ikke er hans mest personlige film (der ville jeg nok pege på “Glen Or Glenda”, som omhandler transvestisme, Wood elskede selv at gå i dametøj, og særligt angorasweater ).

Gamle Lugosi, som er mest kendt for Universal klassikeren “Dracula” ses her i sin sidste rolle, i nogle filmoptagelser der faktisk var optaget før filmen blev lavet, så da man ikke længere havde ham til rådighed (Han døde af et hjertestop, sandsynligvis grundet stoffer, Lugosi var narkoman), fandt Wood på, at bruge en anden skuespiller, som så skulle gå rundt og dække sit ansigt (man måtte kun se øjnene) med sin kappe.

Men af disse grunde har “Plan 9 From Outer Space” på sin egen særegne måde, fortjent sin plads i filmhistorien (den ligger da også nummer 59 på Bund 100 listen hos IMDb), for det kan ikke gøres meget værre end her, og Gud hvor er det godt.

Men “roserne” fra min side til trods, så kan jeg ikke få mig selv til at give filmen mere end 2 stjerner, alt andet ville være populistisk.

Filmens titel skulle have været “Grave Robbers From Outer Space”, men da den var (delvist?) finansieret af religiøse baptister, måtte titelen ændres.

Nogle steder regnes “Bride Of The Monster” som en slags forløber til denne her, og “Night Of The Ghouls” som en form for efterfølger. Jeg indrømmer, jeg ved ikke hvorfor, uden at det er Wood der står bag dem alle.
Plan 9 From Outer Space