Peter Pan, Det Er Også Dig!

3.0
Peter Pan (Williams) er blevet voksen, hedder nu Peter Banning, har glemt alt om sin fantastiske barndom, Neverland og Kaptajn Klo (Hoffman). Men da hans to børn kidnappes af hans gamle ærkefjende, må han genfinde den fortabte barndoms livsglæde og atter blive til den flyvende Peter Pan.

Hvad blev der egentlig at Peter Pan, er vel et ganske godt spørgsmål, og det forsøger Spielberg her at svare på, i en kritiseret eventyrfilm, som jeg nu ikke mener er helt uden kvaliteter.

Det er en opulent, farvefuld og stort anlagt videredigtning af historien om Peter Pan, og det er vildt flot lavet, med gode skuespillere i de bærende roller. Men filmen er for lang og lidt for amerikaniseret til at være rigtig eventyrlig.

De såkaldte “Lost Boys” er for meget en flok moderne rødder med skateboard og den slags, og for lidt fortabte børn, og der er mange andre ting man kunne kritisere.

Men alligevel røres jeg altid dybt og fælder mere end en tåre, over historien om at genfinde sin mistede barndom og fortabte drømme og underholdende er det da i det store hele.
Hook