Thriller Ødelægger Godt Drama

2.0
Lærer (Jackson) udsættes for groft overfald af elev. Mange måneder senere kommer han atter i arbejde, igen på en socialt belastet skole.

Rammen virker realistisk i dette meget dystre og trøstesløse drama, som desværre hæmmes af at den prøver at proppe en thrillerdel om mulig selvtægt ind i historien, som gør det ellers meget ægte drama svært at sluge.

Men på godt og på ondt er filmen totalt blottet for håb og kommer ikke med påklisteret moralske budskaber og løftede pædagogiske pegefingre, som man ser i en film som for eksempel “Dangerous Minds”.

Men alligevel efterlod filmen mig kold, da den ikke kunne bestemme sig til om den ville være en mørk thriller, eller socialt realistisk drama om bunden af samfundet i USA. Synd, for der var et enormt potentiale her til en meget stærk film.

Selvtægtsdelen er præsenteret på en måde så filmen fremstår halvt som en (uforløst) thriller, og det er synd at man ikke har valgt en mere virkelighedsnær indgangsvinkel på dette emne, for så kunne det såmænd også have fungeret som en del af det drama filmen burde have holdt sig til, og den forbliver endda uforløst, da et meget centralt spørgsmål (som ikke skal nævnes her) i historien aldrig bliver rigtig besvaret.
187