Kan Anbefales

4.0
Ung officer (Farrell) fanges og sættes i tysk fangelejr under den anden verdenskrig. Her får han til opgave at forsvare en sort officer, der er anklaget for at have myrdet en hvid medfange.

Jeg må sige at dette her krigsdrama overraskede mig positivt, efter at jeg var blevet lidt skeptisk på grund af hvad jeg havde læst om den. Historien starter rigtigt godt, og bliver hurtigt meget spændende og vedkommende, og selv om filmen er bedst i første halvdel, så bliver den aldrig ligegyldig.

Jeg indrømmer, at jeg ved ikke om en sådan retssag som vi ser i filmen, og som er dens hovedtema, kunne være forekommet, men den forekommer mig ikke sandsynlig, i hvert fald ikke måden den bliver afviklet på, og slet ikke da den tyske øverstbefalende skal vidne, og det trækker selvfølgelig ned på indtrykket.

Men filmens karakterer er bygget så godt op, at de holder en fanget og man gider følge med i dem, og flugtforsøget, dagligdagen i lejren, de interne stridigheder og intriger har mere end nok at byde på, til at det for mig opvejede dette.

Selvfølgelig bliver alle de rigtige meninger som filmen mener vi skal have omkrig racehad, smidt lige i fjæset på en, det er i lige så høj grad en historie om racisme, som det er en historie om livet i og flugtforsøg fra en krigsfangelejr. Men rigtige meninger eller ej, så er det meningsfulde temaer den omhandler, også selv om amerikanerne har det med at forsimple de psykologiske aspekter omkring sådanne svære emner lige lovligt meget.

Teknisk er filmen en fin produktion, med enkelte gode passager af krigsaction og flere steder virkelig spændende. Willlis i en afdæmpet rolle og Farrell som grønskolling, spiller begge overbevisende.

Den her film kan jeg godt anbefale, den havde ikke helt fortjent at blive den fiasko den blev. Den kostede ca. 70 millioner dollars at producere, men indtjente en del mindre da den gik i biograferne verden over.
Hart's War