Har vi ikke set det her før ?

3.0
Endnu en retsagsfilm, der tager udgangspunkt i den amerikanske militær domstol - men denne gang er det bare med storspillende Morgan Freeman og Ashley Judd i hovedrollerne.

Claire Kubil lever det liv hun drømmer om; hun bliver snart partner i det advokatfirma hun arbejder i, hende og hendes man Tom prøver på at få børn og julen er nær. Altså spinder der en utrolig lykke rundt omkring den røde tråd i Claire og Toms liv.
Den lykke forstyrres da Tom, en dag de er ude og handle gaver, bliver taget til fange af FBI. Claire har ingen fornemmelse af hvad Tom dog kunne have gjort, men hun får det hurtigt at vide.
Tom er blevet arresteret fordi han, eftersigende, skulle have dræbt 9 personer under en militæraktion i El Salvador. Tom fortæller åbenhjertet Claire om sit tidligere liv som soldat for den amerikanske regering - samme regering som Tom har forsøgt at flygte fra i næsten 15 år.

Claire anklager FBI for at tage fejl og ender op med selv at tage sagen, der foregår i den øverste militærret. Et uvant område for Claire, der normalt tager sig af de mere hverdags agtige problemer for oftenligheden. Hun føler sig da også nødsaget til at finde en anden advokat der kan hjælpe hende, en der har forsøgt at kæmpe imod systemet før.

Claire finder Charles Grimes, tidligere advokat for militæret, men nu det sorte lam efter en del postyr omkring hans oprør mode retten og ikke mindst han alkoholproblem.
Grimes hjælper til og det går hurtigt op for begge advokater at denne sag er langt større end ventet - næsten hele den øverste kreds af Majorer og Kaptajner er med i det spindelvæv af løgne og bedragerier.

High Crimes er en uhyggelig velspillet thriller. Det er trist at vi ikke får set mere til Morgan Freeman idet han er noget af det bedste i de vante roller som mysterie-løser.
Historien er velfortalt og bestem også velinstrueret. Hele filmens historie bliver fulgt af flere kamerabevægelser der på en måde illustere personernes følelser - er de stresset, får vi en meget forvirrende kameravinkel... snakker de stille får du rolige billeder i rolige omgivelser.

High Crimes viser os, at retssagsfilm i USA ikke altid er ens - bare ud fra skuespilerpræstationerne slår den film mange af de andre nyere film, det uendelig store amerikanske markedet spytter ud. Jeg ville foretrække den film fremfor Rules Of Engagement til hver en tid.
Filmen er spændende og det er det der holder den oppe... selv i slutningen hvor alt er kommet på plads, er der stadig åbent for spændingsmomenter. Det, og så skuespillerne, er uden tvivl det der går denne film ok.
Den skjulte sandhed