Leger med døden....

3.0
Alle mennesker kan udtænke en plan om, hvordan man begår et mord, men kun de frie mennesker kan gøre det....

Richard og Justin er bedste venner og de går på High school. De har mistet interessen for skolen, og de har mistet chancen for overhovedet at opnå noget i deres liv. De har fået nok af det almindeligt og dagligdags liv, og deres forældre er såmænd også ligeglade, hvad deres drenge går rundt og foretager sig. Og dermed er Richard og Justin frie folk, som er på udkig efter et farligt og udfordrende liv, og det betyder at, deres nye hobby er langt mere blodig og interessant, end den nogensinde har været før.

De interesserer sig i alt, hvad der er med mord at gøre, og hvordan de får et mord til at ligne en ulykke. De har lært efterhånden, hvordan man skjuler sine spor, og hvordan man planter noget "ekstra" på ofret, så det enten ligner et selvmord eller ulykke.

Filmen starter utroligt langsomt og lidt forvirrende. Filmen viser ikke med det samme, hvad der er dens tema eller budskab. Så de første 30 minutter er en lille smule kedelige, hvor filmen aldrig formår at fænge en. Opmærksomheden kan forsvinde omkring handlingen, når den starter så forvirrende.

En ret forudsigelig thriller som bestemt er set bedre før. Jeg blev mest skuffet over, at filmen afslørede sin morder med det samme. Og så bliver filmen aldrig det store sus, eller på nogen måde overraskende. Det er lidt atypisk for sådanne thriller, at afsløre sin morder på så kort tid. I de fleste thrillers skal man nærmest vente til sidste minut af filmen, før morderen viser sig frem, men her er det lige omvendt.

Den anden ting er, at morderenes motiv er alt for tyndt, altså forstået på den måde, at FILMEN viser den på en ret dårlig og halvt tyndt måde. Jeg havde forventet lidt mere baggrund af de to mordere, og filmen kommer aldrig helt ind på deres liv, men filmen går direkte til sagen og fortæller, at de er frie og ligeglade mennesker, og de gør som det passer dem. Ikke noget med at komme med fx. deres barndom, eller en form for baggrundshistorie, som filmen desværre vælger ikke at vise.

Richard (Ryan Gosling) spiller meget overbevisende og er utroligt stærk i sit spil. Han er iskold, klog og fri, alle de ting som morderen vel har. Så han passer utroligt godt ind i rollen, og den anden film, hvor han også spiller den iskolde psykopat hedder "The Believer".

Hans ven Justin (Michael Pitt) spiller også rigtigt godt. Han er den naive lille skole dreng, og man kan såmænd også kalde ham for en nørd, og en medløber/outsider. Filmen viser et meget godt billede af sådan en person.

Så kommer filmens anden skuffe. Jeg mener, at Sandra Bullock spiller fint, og kun fint til tider, men jeg synes, at hun passer ikke i denne film eller for den sags skyld denne genre. Jeg ved ikke rigtig hvorfor, men jeg kunne bare ikke forestille mig hende i en seriøs thriller, hvor hun skal opklare mord. Det kunne jeg i hvert fald ikke i denne film, men det kan godt være, at hun egner sig til sådanne genre, men jeg havde det personligt lidt svært at acceptere hende her.

Så alt i alt en forudsigelig thriller, uden de helt store tanker, og den fænger altså kun til tider, især med godt spil fra Richard og Justin. Spændingen bliver der lidt til sidst, men aldrig under hele filmen. Som sagt mangler filmen lidt mere kød på historien, og lidt mere præsentation af hovedpersonerne. Men ellers fejler ideen med filmen ikke noget. Ideen er der selvfølgelig.

Filmen kan selvfølgelig anbefales til dem der elsker en god thriller, men denne thriller er bestemt set bedre. Jeg holder personligt meget af sådanne thrillers, men denne blev dog aldrig det som jeg forventede af en krimi/thriller.
Murder by numbers - Iskoldt mord