Hverken det ene eller det ande

2.0
Tager man filem som helhed og ser bort fra hvem der er med, men bare leder efter en god handling, så er filmen et stort flop.
Problemet ligger i at filmen vare ca. 2 timer hvoraf 1½ time drejer sig om ligegyldigt fyld uden nogen handling, for at lede seeren hen på de sidste 20-30 minutter hvor filmens hovedpunkt nåes i et langt battle.
Indtil man når til det punkt så ser man en masse ting som intet gør for handlingen, eller rettere sagt, det skaber ikke en handling. Man ser bare de sædvanlige gutter rabbit omgiver sig med stå og ævle om "kællinger" osv. Men ingen af disse ting danner en handling og på intet tidspunkt sidder man og føler at man virkelig forstår hvorfor rabbit vil have der skal ske noget NU. Hvis man ser bort fra den manglende følelse, så kan man jo sagtens tænke sig til at det er fordi han bor i et hul osv. Men meningen ligger i at filmen skal få os til at føle det som var det os selv, og det lykkedes aldrig, og kommer slet ikke tæt på.
Alle scener inden det store battle er fuldstændige tilfældige og har på ingen måder en sammenhæng der skaber en historie. Den viser bare brudstykker fra hip hop miljøet. Det er også rigtig godt hvis det var en dokumentar, men problemet er at filmen hverken er en dokumentar eller en spillefilm. Den rammer ved siden af.
For det kan være en spillefilm der mangler der at blive skabt en historie der sætter følelser igang og for det er en dokumentar mangler der ganske enkelt en historie som kan drive dokumentaren. Der bliver ikke fortalt noget, bare vist billeder.

Rent skuespillermæssigt så levere Kim Bassinger filmens bedste præstation, med en rolle som er bundsolid og velspillet i en sådan grad at hun kan få følelserne af afmagt frem i én, det hjælper bare ikke når resten af filmen ikke bygger videre på dette.
Eminem levere også en ganske god præstation uden at være på kanten til en oscar, men absolut ikke dårligere end at det gerne måtte ses igen(såfremt det bliver i en film med en historie). Det er desværre manuskriptet som kvæler fornøjelsen og ikke bassinger eller eminem.

Hvad angår musikken så mangler der desværre en masse her. Udover en række battles som kun fylder en lille del, så mangler der en masse musik som ville være med til at sætte stemningen. Filmen er ganske enkelt alt for stille.

Kort sagt, fint skuespil, men selv det bedste skuespil hjælper ikke hvis der mangler en historie.
8 Mile