Overbevisende...Dengang

5.0
Som spæd sendes han til jorden fra den døende planet Krypton. Her vokser han op og bliver til henholdsvis den klodsede Clark Kent (Reeve) og hans alter ego Superman, der må tage kampen op mod skurken Lex Luther (Hackman), der er i besiddelse af to atombomber som han agter at bruge.

Stort anlagt og vellykket filmatisering af den kendte tegneserie om manden af stål. I dag hører denne film til en af dem der lider under, at dens speciel effekter virker forældet og primitive, men da filmen i sin tid kom frem var den “state of the art”. Filmkendere, filmbuffs og andre med hang til filmhistorie vil opdage at det er en flot (om end noget lang) og gennemarbejdet storfilm vi her har med at gøre.

Rollerne er velbesatte og skuespillerne velspillede, historien velovervejet og det hele er veldrejet og lugter af godt filmarbejde. Den kan virke en smule langtrukken med sine 138 minutter, men ellers er det en morsom, romantisk, actionrig og fantasifuld film, fyldt med gode momenter og (for dengang) fantastiske effekter.

I en birolle som Supermans biologiske far ses Brando.
Superman