Murphy Som Actionman

3.0
Gidselforhandlers (Murphy) kollega bliver skudt af eftersøgt forbryder (Wincott), og så den vilde jagt for at få hævn.

Murphys måske mest seriøse film til dato, hvis man kan kalde en sådan actionfilm her for seriøs, men filmen er i hvert fald en af hans mindst parodiske og mest humorforladte, selv om den skam er sjov sine steder.

Men ellers er det en typisk skematisk amerikansk ramasjangfilm på godt og ondt, som teknisk er ganske godt lavet og hvor der bydes på fin action, og indimellem også overraskende høj spænding.

Den simple handling kan virke en lille smule rodet, uden at være forvirrende, og man skal sluge klicheer som helten der snakker om, at gidselsituationer skal løses uden vold, mens han stort set tyer til vold ved en hver lejlighed, og under en vild biljagt efter filmen skurk, foruden at smadre den halve by, har så travlt med at fange forbryderen, at han strengt taget er skyld i at skurken dræber indtil flere civile i sit desperate forsøg på at slippe væk. Måske skulle de blot have ladet ham slippe væk, så havde indtil flere uskyldige mennesker overlevet, og byen ikke være smadret, så kunne de måske have anholdt ham senere.

Men blot en tanke, nu er det jo en actionfilm, så det hele sker selvfølgelig i underholdningens navn, så selv om handlingen og heltens moralkodeks ikke holder, så er dette nok ikke filmen der fortjener den store tankevirksomhed, den er jo blot jævn underholdning for masserne, og den er jo hurtigt glemt igen.
Farligere end politiet tillader