Connery I Ilden

3.0
Forbryderorganisationen “Spectre” kaprer to atombomber, som de kan afpresse verden med. Agent 007 James Bond (Connery) bliver sat på sagen, selv om hans chef ikke mener han er helt i form.

Genindspilning af “Thunderball” fra 1965, som også var med Connery i hovedrollen som 007.

Denne Bond-film er produceret af et andet filmselskab (Warner Brothers), end det der normalt producerer filmene (United Artist/MGM). Efter flere års tovtrækkeri, lykkes det Warner at få rettens tilsigelse til, at de måtte benytte navnet James Bond og filmatisere romanen “Thunderball”, som de havde rettighederne til. Derfor ligner denne her Bond film ikke de andre i serien (og bliver da heller ikke omtalt som film nummer 13 i rækken), så man sidder og savner den musik der normalt er på en Bond-film, de skuespillere man kender (med undtagelse af Connery selvfølgelig!) og andet.

Ellers er det dejligt at se Connery tilbage i den rolle som ingen behersker som ham, og han er stadig den bedste (hvem tvivlede?).

Filmen kan dog ikke leve op til forventningerne, selv om den har både gode actionscener, solid spænding og fortræffelig ironi fra Connerys side. Den er en smule tam og kan virke lidt lang i det.

Så en lidt over gennemsnitlig, men dog veldrejet actionfilm, som ikke helt er i Bond-traditionen, men alligevel.

Samme år som den her udkom filmen “Octopussy” med Roger Moore som 007 og den blev faktisk den største succes af de to.

Basinger fik her i filmen sit gennembrud.
Never Say Never Again