Rædselsfuld genindspilling...

1.0
Et godt eksempel på Hollywoods evne og ide om en hurtig profit. Genoplive en gammel klassiker, i dette tilfælde Robert Wises glimrende "The Haunting" fra 1963, opdatere den til moderne standard med overdreven brug af computereffekter og et papirløst manuskript i selvskab med en håbløs actioninstruktør og mellemkendte skuespillere.

Filmen er aldeles unødvendig, komplet uinteressant og hollandske Jan de Bonts forsøg på at skære filmens handlingsforløb ud i pap med irriterende, men dog flotte, CGI-effekter er under alt kritik. Især slutningen kokser over med en latterlig afgørelse på problemerne med det gamle, hjemsøgte hus. De fire hovedspillere, Liam Neeson, Lili Taylor, Catherine Zeta-Jones og Owen Wilson er særdeles upersonlige og alle langt under niverau. Endvidere bliver Shirley Jacksons novelle gjort til skamme i David Selfs´ uinspirerende screenplay, hvilket er helt uden bid.

Jeg kan kun råde alle til at støve den gamle orginal fra 1963 op, hvis man er ude efter en velspillet og meget mere atmosfærisk "haunted house"-film. Der er, efter min mening, den eneste rigtige version af førnævnte Shirley Jacksons fortælling. Endda bare for at nyde de store præstationer fra især Julie Harris og Claire Bloom i de dominerende kvinderoller i filmen, hvis sammenspil er betydelig mere intens og tankevækkende end Taylor/Zeta-Jones.

Lad Jan de Bonts "The Haunting" stå og samle støv på videohylderne i stedet.
The Haunting - Hjemsøgt