Armageddon wannabe!

1.0
En professor og vores/filmens helt (Eckhart) lurer hurtigt hvad der er sket, da tilfældige mennesker og fugle pludselig falder døde om på gaden. De er blevet påvirket af at jorden er holdt med at rotere. Det giver elektriske forstyrrelser i luften, og gør at få menneskers pacemakere og fugles hjerner "brænder" sammen. Et forskerhold bliver hurtigt samlet og sendt mod Jordens kerne, udstyret med den obligatoriske A-bombe, og en superavancerede laserkanon der her bliver brugt som borehoved. Med den tåbelige forhistorie er The Core igang, jeg lyver ikke når jeg skriver at den udvikler sig til at blive endnu mere latterlig jo længere ind i filmen man kommer!!!

Jon Amiel, som har lavet dette makværk, har umiddelbart kigget Michael Bay/Jerry Bruckheimer og Roland Emmerich/Dean Devlin efter i sømmene. For vi bliver serveret for oneliners, patriotisme og de sædvanlige omfavnelser i kontrolrummet når vores helte alligevel klarer skærene i sidste øjeblik. Så kan vi bare spørge os selv hvordan fanden en instruktør som har lavet Copycat og Sommersby, har fået den idé, at dette projekt var så fantastisk at det skulle på det store lærred?

Hvis han skulle kopiere Michael Bay, kunne han i det mindste ha' gjort det ordentligt. Billederne er kedelige og effekterne er helt hen i vejret. Halvdelen tiden kan man ikke se hvad der foregår når effekterne bliver brugt. Det er et miskmask af farver, der mest af alt minder om noget der er blevet lavet på en Commodore 64. Når deres fartøj, som mest af alt minder om en forstørret peberkværn, pløjer sig igennem Jordens indre med en ufattelig hastighed, sidder man forvirret tilbage, og ryster på hovedet af hvad man har set.

Skuespillet er virkelig også under en hver acceptabel standard, selv klasseskuespillere, som Hilary Swank og Delroy Lindo virker stive i deres præstationer. Men i dette tilfælde tror jeg ikke at det er deres skyld. De kæmper med et ringe manuskript, og elendige replikker.

Den eneste ros jeg kan komme på er lyden, den var fantastisk. Det var den eneste livline man havde at holde fast i når effekterne tog over, og man skulle gætte sig til hvad der skete på lærredet.

Konklusionen er: Hvis man var helt vild med Armageddon, og her snakker vi altså fanatisk fan af filmen, så vil man nok finde The Core udemærket, måske endda underholdende. Men hører man til den gruppe der synes at Armageddon var ok eller dårlig, så skal man nok holde sig langt væk.
The Core