Special Extended DVD Edition

6.0
Denne her særlige udgave af “LOTR”, som er udsendt på DVD kan jeg kun på det varmeste anbefale, hvis man er fan af Tolkien og/eller denne her film.

Spilletiden er cirka 20 minutter længere end den oprindelige biografversion, og der er flere scener som gør beskrivelse af personerne mere fyldige (selv om de i forvejen var godt beskrevet), der er også blevet plads til lidt sang, som i bøgerne er så vigtige, og man får et bedre indblik i Hobbitternes verden, et par kampscener er blevet lidt længere og mere til.

Om denne her version vil give noget til dem, der blot synes at “LOTR” er et godt eventyr, men som ikke er speciel fan, er jeg måske i tvivl om, men for alle os andre er den en stor nydelse.

Udgaven kaldes for “Special Extended DVD Edition”, da instruktør Jackson ikke ville have den skulle hedde “Director’s Cut”, fordi det ville antyde at han ikke havde haft frie hænder til at lave biografversionen, og det havde han. Der valgte han blot at korte den af, for at gøre spilletiden rimelig (og i sidste ende sikkert af kommercielle interesser, da filmen havde været dyr og gerne skulle kunne tjene sig hjem, hvilket den nu heller ikke fik problemer med, tværtimod).

P.S. Og så er er mængder af spændende ekstra materiale på denne DVD-udgave.
Ringenes Herre - Eventyret om ringen