Only In America

4.0
Gangsteren Bugsy (Beatty) er fascineret af Hollywood og hele den glamourverden der omgiver filmbyen. Ved først givne lejlighed tager han dertil og bosætter sig, bliver forelsket i en ukendt skuespillerinde (Bening) og får sat gang i sin store drøm om at bygge noget op, og det bliver til grundlæggelsen af spillebyen Las Vegas ude i ørkenen. En drøm som andre ser som dødsdømt (men vi ved hvordan det er gået med spillebyen siden hen).

Den (næsten) sande historie om den berømte/berygtede gangster og mafiamedlem Ben Siegel, med ødenavnet “Bugsy” (som han hadede), her spillet overbevisende af Beatty, der er mere end frygtindgydende når han får sine raserianfald, der grænser til det psykotiske. Bening er velspillende som hans kæreste.

Filmen er rimelig konventionel i sin opbygning, men stadig fængende og fortalt med en sådan dynamik at man aldrig når at kede sig.

Historien er på mange måder meget typisk amerikansk, for hvor i verden kan en gangster ellers blive grundlæggeren af en hel by, hvis ikke der. Den amerikanske drøm på en lidt anden måde, eller måske ikke.

Men flot amerikansk filmhåndværk, som vi kender det fra mange klassiske Hollywood film.
Bugsy