En sand historie

4.0
Bygget over en sand historie !

Den unge Franks verden bryder samme da han må se i øjnene at hans forældre skal skilles. Han stikker af og må "leve" på gummichecks ind til han finder ud af hvordan man med kan svindle banken med falske checks, hvis man bare har den rigtige påklædning som f.eks. pilot. Derefter tager tingene fart og i løbet af få år har han svindlet sig til 4 millioner dollars.

Han kommer på den amerikanske "most wanted" liste og bliver jagtet af agenten Carl Hanratty som gør det til hans livs mission at fange Frank. Hvilket lykkes i Frankrig og det er under flyveturen hjem at historien bliver fortalt med flash- backs.

Det eneste jeg frygter når jeg sætter mig til at se en Steven Spielberg film, er at jeg håber ikke at han bliver for sentimental. Denne gang syntes at han styre det rimelig godt - der er selvfølgelig noget da noget at filmen omhandler Leonardo forælders skilsmisse, hvilket er det der får Frank (Leo) til at stikker af som 16 år og begynder at fuppe sig til millioner af dollars over en rimelig kort periode.
Leonardo spiller sindssygt godt, jeg sad under filmen at tænkte på hvordan en knægt på 17-19 skulle kunne udgive sig som advokat/læge/pilot og secret service agent - det var først efter filmen at jeg kom til at tænke på at Leonardo faktisk er 29 år - Så godt spiller han !
Christoffer Walken laver en superpræstation som Franks far intet under at han er nomineret til en Oscar. De scener har stjæler han fuldstændig billedet fra Leonardo.
Tom Hanks syntes derimod fejlplaceret og passer ikke rigtig den utrolig kedelige rollen han har som FBI agenten som har viet hele hans liv til arbejdet. Det er nok nogen at de mange komedier han har medvirket i som får en til at stejle. Men at han kan spille skuespil må hans 2 Oscars jo bevise - måske har han ikke rigtig haft hjertet med i filmen ?
Man føler sig rigtigt godt underholdt gennem hele filmen selv om der nok er lige 30 min for (140 min. ) lang.
Jeg vil til en hver tid anbefale alle til at bruge de 140 min. på denne film den
Se mere på Sorenz.dk
Catch Me If You Can